Kindertehuis

Ons eigen kindertehuis


Eén van de grootste doorlopende projecten van Stichting Albanië is de exploitatie van ons eigen kindertehuis in Mushqeta. Deze prachtige plek is een veilige haven voor zo'n 40 verwaarloosde en vaak misbruikte Albanese kinderen. Hier vangen wij ze op, geven we ze te eten en volgen ze hun lessen. Een zeer dankbaar project, waarmee we deze kinderen hun toekomst terug geven.


Toen wij in 1999 hoorden dat het lokale kindertehuis wegens geldgebrek haar deuren sloot, was er voor ons geen twijfel mogelijk: wij moeten deze kinderen opvangen. Al jarenlang boden wij het tehuis kleding en meubilair aan en het idee dat de kinderen terug zouden moeten keren naar de straat was voor ons ondragelijk. In de jaren die volgden bleek er echter van alles mis met het gebouw en was er bovendien een enorm ruimte gebrek.

Op het moment dat de situatie onhoudbaar leek te worden, ontvingen wij van een sponsor een groot geldbedrag om onze eigen grond te kopen. Op deze prachtige centrale plek in ons werkgebied hebben wij een schitterend en groot, nieuw kindertehuis laten bouwen. Hier worden zo'n vijftig kinderen iedere dag opgevangen en gevoed. Alle kinderen gaan er ook naar school en krijgen hulp bij hun huiswerk. De kleintjes kunnen heerlijk spelen op het terrein, terwijl de oudere kinderen kunnen meehelpen en over landbouw kunnen leren op de bijbehorende akker. Veel van de kinderen zijn bovendien aangesloten op ons KANS-programma, waardoor hun kansen voor de toekomst sterk zijn toegenomen.