Projecten

Onze projecten


In ons werkgebied zijn wij het hele jaar door bezig met grote en kleinere projecten om de levensomstandigheden van de arme Albanese bevolking te verbeteren. Wij hebben belangrijke doorlopende projecten zoals ons eigen kindertehuis en organiseren jaarlijks terugkerende projecten zoals de VakantieBijbelWeek en de Voedselpakkettenactie. Maar ook eenmalige projecten zoals het aanleggen van een waterput, het opknappen van een basisschool en het bouwen van een dokterspost zijn onderdeel van ons programma.

Het Albanië Comité verleent hulp aan de allerarmsten op het gebied van gezondheid, onderwijs, voeding, opvang, hygiëne en ontwikkeling. Wanneer één van onze projecten je nauw aan het hart gaan, kun je ervoor kiezen om dit specifieke project te sponsoren en volgen. Wij nodigen je van harte uit om onze verschillende projecten te ontdekken.

Ons eigen kindertehuis
Eén van de grootste doorlopende projecten van Stichting Albanië is de exploitatie van ons eigen kindertehuis in Mushqeta. Deze prachtige plek is een veilige haven voor zo’n 40 verwaarloosde en vaak misbruikte Albanese kinderen. Hier vangen wij ze op, geven we ze te eten en volgen ze hun lessen. Een zeer dankbaar project, waarmee we deze kinderen hun toekomst terug geven.
Kans kinderen
Enkele jaren geleden zijn wij een geheel nieuw, langlopend project gestart: KANS. KANS staat voor Kinderen Albanië Naar School en het behuist een financieel adoptieplan. Door middel van een vaste financiële bijdrage aan een eigen adoptiekind/gezin bieden onze donateurs kinderen vanaf zes jaar de mogelijkheid hun lager en middelbaar onderwijs af te ronden.
Voedselpakketten
Elk jaar zetten wij ons in om voedselpakketten te brengen naar de allerarmste gezinnen in de bergdorpen. In deze voedselpakketten zitten de allerbelangrijkste levensbehoeftes, dit bestaat o.a. uit olie, meel. rijst, suiker en kaas. Een voedselpakket kost €40,- wij kunnen uw hulp hier goed voor gebruiken.