Wat we doen en waarom?

Wat we doen en waarom?


Ons doel

Binnen de grenzen van Europa, maar een compleet andere wereld. De meeste Albanezen leven in grote armoede en daar willen wij verandering in brengen!

Het is bijna niet voor te stellen, maar ook een derdewereldland als Albanië is onderdeel van Europa. Op minder dan 2000 kilometer leven mensen hier in extreme armoede. Geen eten om hun kinderen te voeden, nauwelijks een dak boven hun hoofd, onvoldoende medische zorg en geen kans op een opleiding of werk. Een harde realiteit voor miljoenen Albanezen…

Stichting Albanië Comité zet alles op alles om hier verandering in te brengen! Ons doel is het creëren van een leefbare omgeving voor de Albanezen. Wij willen de nieuwe generatie weer hoop voor de toekomst geven!

Tastbare hulp

Om de situatie in Albanië te verbeteren bieden wij een grote hoeveelheid praktische hulp. Zo verzorgen wij meerdere keren per jaar grote transporten naar Albanië. Via deze weg brengen wij ingezameld voedsel, kleding en (school)meubilair daar waar het nodig is.

Naast deze praktische, maar broodnodige hulp geloven wij sterk in het ontwikkelen van mensen. Zodoende hebben wij ons eigen kindertehuis opgebouwd en zijn we uitgebreide lesprogramma's voor de jeugd gestart. Dankzij deze begeleiding en scholing kunnen wij een betere toekomst voor hele generaties bieden.

De oprichters van onze stichting zijn een groot deel van het jaar ter plaatse aanwezig om onze projecten te begeleiden. Bovendien werken wij voor 100% met vrijwilligers, zodat we u kunnen garanderen dat welke gedoneerde euro daadwerkelijk terecht komt bij de mensen voor wie hij bedoeld is.

Testimonials

Wordt vrijwilliger

Geef je op, wordt vrijwilliger en maak de wereld een stukje beter!

Schrijf je in